تحولات لبنان و فلسطین

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به تعیین سرانه تغذیه دانشجویان علوم پزشکی با همکاری سازمان برنامه و بودجه گفت: می خواهیم غذاهای سبز و چند منویی را در دانشگاه‌ها فعال کنیم.

اتفاقات خوب برای تغذیه دانشگاه‌های علوم پزشکی/ غذاهای سبز و چند منویی در دانشگاه‌ها

دکتر احد بنار افزود: با توجه به اینکه ارائه سهم دانشجو در هزینه تغذیه در لایحه برنامه هفتم توسعه رد شده است، با سازمان برنامه و بودجه محاسبات لازم انجام شده است تا بتوانیم سرانه تغذیه ای که در دانشگاه های علوم پزشکی هزینه می شود را استخراج کنیم.

وی گفت: با هماهنگی هایی که با سازمان برنامه و بودجه داشته ایم مقرر شده است که اتفاقات خوبی در حوزه تغذیه دانشگاه های علوم پزشکی رخ دهد و به سمت غذاهای سبز، رستوران های چند منویی و رستوران های مکمل برویم. اگر بتوانیم رستوران های مکمل را فعال کنیم بخشی از هزینه غذا توسط دانشجو و بخشی توسط دانشگاه تامین می شود تا غذا با کیفیت چند برابری در اختیار دانشجو قرار گیرد. این کار البته پیش از این در دانشگاه های وزارت علوم اتفاق افتاده است و می توانیم آن را در دانشگاه های علوم پزشکی هم رقم بزنیم.

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت افزود: ضمن اینکه تاکید وزارت بهداشت در حوزه غذای دانشجویی افزایش کیفیت، کاهش دور ریز و کاهش هزینه و افزایش بهره وری است که در سال آینده این کار را دنبال می کنیم.

وی درباره محاسبات سازمان برنامه و بودجه و پیشنهادات وزارت بهداشت در حوزه سرانه دانشجویی علوم پزشکی گفت: ما در وزارت بهداشت پیشنهاداتی را ارائه کردیم. حدود ۲۶۰ هزار نفر دانشجوی فعال در دانشگاه های علوم پزشکی داریم که از این تعداد حدود ۹۰ هزار دانشجوی خوابگاهی داریم. این ۹۰ هزار دانشجو سه وعده صبحانه، ناهار و شام در دانشگاه مصرف می کنند.

بنار گفت: متوسط هزینه کرد وزارت بهداشت برای هر دانشجوی خوابگاهی که سه وعده غذایی مصرف دارد حدود ۲۰۰ هزار تومان است که این میزان برای تک وعده ای ها که ۱۰۰ تا ۱۰۵ هزار دانشجو را شامل می شوند حدود ۱۰۰ هزار تومان هزینه می شود.

وی افزود: با توجه به هزینه ای که برای سرانه غذای دانشجویان علوم پزشکی صورت می گیرد دانشگاه های وزارت بهداشت ۸.۷ همت یا ۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سالانه برای غذای دانشجویی هزینه می کنند. از این میزان ۴.۷ همت برای دانشجویان خوابگاهی و حدود ۴ همت برای غیر خوابگاهی ها هزینه می شود.

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت گفت: نکته قابل توجه این است که از میزان حدود ۸ همت هزینه کرد، دانشگاه های علوم پزشکی تنها توانستند ۱۵۰۰ میلیارد تومان دریافت کنند و مجبور شدند بقیه این هزینه ها را از منابع خودشان تامین کنند و این فشاری به دانشگاه ها وارد کرده است و با توجه به افزایش قیمت مواد غذایی موجب شد که پیمانکاران تغذیه به دلیل دیرکرد دانشگاه ها در پرداخت، کیفیت غذا را در برخی مواقع کاهش دادند.

وی افزود: اگر سازمان برنامه و بودجه به وزارت بهداشت در پرداخت به موقع منابع غذای دانشجویی به ما کمک کند می توانیم در سال آینده اگر چالشی نداشته باشیم، کیفیت غذا را بهتر کنیم.

بنار خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه دانشجویان علوم پزشکی در دو دسته خوابگاهی و غیرخوابگاهی تقسیم بندی می شوند، محاسبات سرانه تغذیه دانشجویی بر این اساس انجام می گیرد. ضمن اینکه دانشجویان علوم پزشکی به دلیل حضور در عرصه های بالینی تمام وقت و طول هفته در دانشگاه ها حاضر هستند و باید از نظر تغذیه تامین شوند.

منبع: خبرگزاری مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.